www.haberyorumgazetesi.com
www.haberyorumgazetesi.com

BURSA'DA GÜVENLİK ZAFİYETİ VAR”

 BURSA

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Kobani olaylarının Bursa`daki güvenlik zafiyetini çok açık bir şekilde ortaya çıkardığını söyledi.

CHP Bursa Milletvekili Turhan Tayan, Kobani olayları sonucunda Bursa’da yaşanan olayların güvenlik zafiyetini gözler önüne serdiğini belirtti 

RİSKLİ İLLERDEN BİRİ HALİNE GELDİ

Gençlerin ve çocukların kontrolsüz bir şekilde sergiledikleri taşlı, sopalı, molotof kokteylli şiddet eylemlerinin, terör gruplarının planlı, programlı ve hazırlıklı olarak hassas bölgelerde ortaya çıktığını belirten Tayan, “Belli yerlere içlerinde suç unsuru alet bulunan taşıtlarla gelmekte ve vandal gruplara dağıtılarak etraf ateşe verilmektedir. Bursa, riskli illerden biri haline gelmiştir. Vatandaş ne zaman yollarının kesileceğini, taşıtlarının taşlanacağını, iş yerlerinin talan edileceğini veya ateşe verileceğini bilememektedir. Özellikle bölücü ve dinci terör örgütlerinin güneydoğuda başlattıkları terör hareketleri kısa zamanda Bursa’ya yansımaktadır. Son olaylarda bazı polis karakolları bile saldırıya uğramıştır” dedi.

“BURSA’YI YÖNETENLER DERİN UYKUDAN UYANMALI”

Güvenlik güçlerinin, özellikle polislerin masum öğrenci hareketlerine, demokrasi isteğini ortaya koyan toplantı ve gösterilere, demokratik tepkilere karşı orantısız güç kullanarak sergiledikleri gayretin gençlerin ölümüne kadar vardığını aktaran Tayan, “Oysa son olaylarda kaosa varan gelişmelerden polisimiz önceden haberdar olamamış, kendisini bile koruyamamıştır. Bursa’yı yönetenler derin uykudan uyanmalı, istihbarat birimleri olayları çok önceden görebilmeli ve önlemlerini alabilmelidir. Olaylar Bursa’da çok ciddi bir güvenlik zafiyeti olduğunu göstermektedir” ifadelerini kullandı.



  • BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19